Vláčné mrkvové sušenky
Zdravé mlsání
Vegetariánské
Bezlepkové
INGREDIENCE
- 200 g Mrkev
- 80 g Máslo
- 2 lžíce Mléko
- 2 lžíce Agáve sirup
- 3 lžíce Třtinový cukr
- 2 lžička Prášek do pečiva
- 1 lžička Citrónová štáva
doba přípravy:30 minut
doba vaření:- minut
počet porcí / kusů:-
POSTUP
Čerstvou mrkev rozmixujeme s rozpuštěnými máslem, mlékem a agávovým sirupem na hladkou kaši (mrkev samozřejmě můžete alternativně i najemno nastrouhat, ale díky mrkvové pastě se Vám budou lépe vykrajovat tvary sušenek 😉). Spolu s dalšími ingrediencemi vypracujeme těsto, jehož konzistence se bude blížit lineckému. Z těsta si vytvarujeme váleček, který zabalíme do potravinové fólie a dáme chladit na min. 2hod do lednice. Těsto poté rozdělíme na 2 poloviny, které rozválíme na tloušťku maximálně 4 mm (čím je těsto tlustší, tím budou vláčnější výsledné sušenky). Vykrajume tvary dle našich představ, pokud využijeme razítek na zdobení povrchu sušenek, doporučuji ozdobené sušenky před pečením ješte 20 min zchladit v ledničce. Pečeme cca 15min na 180st. Dobrou chuť 😉
1 KOMENTÁŘŮ
Určitě je to úplně bez mouky? nedaří se mi dosáhnout požadované konzistence. diky ☺