Švestkové knedlíky
Obědy a večeře
Vegetariánské
Bezlepkové
INGREDIENCE
- Těsto:
- 500 g Tvaroh na strouhání
- 50 g Rýžová mouka
- 50 g Kokos
- 2 lžička Pomerančová kůra
- 1 lžička Skořice mletá
- 1 lžíce Javorový sirup
- 12 ks Švestky
- Na omáčku:
- 300 g Švestky
- 1 lžička Perníkové koření
- 1 lžička Pomerančový likér
- 2 lžička Kukuřičný škrob
- 2 lžička Vanilkový extrakt
- Na servírování:
- 1 lžíce Mák
- 1 lžíce Kokos
doba přípravy:20 minut
doba vaření:5 minut
počet porcí / kusů:3
POSTUP
Ingredience na těsto spojíme dohromady a ve vzniklé hmotě obalíme půlky švestek. Opatrně vložíme do hrnce s vroucí vodou a počkáme, než knedlíčky vyplavou.
Na omáčku si povaříme švestky v pomerančové šťávě a po chvíli přidáme zbytek ingrediencí. Díky kukuřičnému škrobu získá omáčka pudinkovou konzistenci. Nakonec vše dohladka rozmixujeme.
Posypka je jen kokos a mák na sucho opražený na pánvi.
0 KOMENTÁŘŮ