Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Obědy a večeře
Vegetariánské
INGREDIENCE
- 100 g Špaldová mouka
- 50 g Pohanková mouka polohrubá
- 250 g Tvaroh polotučný
- 1 ks Vejce
- Švestky
- 1 lžíce Kokosový cukr
doba přípravy:15 minut
doba vaření:- minut
počet porcí / kusů:-
POSTUP
Tvaroh nejdřív lehce a opatrně osušíme papírovou utěrkou, abychom se zbavili alespoň části přebytečné vody. Takto osušený tvaroh smícháme v míse s vejcem a lžící kokosového cukru. Přisypeme pohankovou a špaldovou mouku a začneme zpracovávat těsto. Pokud máte to štěstí a vlastníhe robota, máte vyhráno a přenechejte práci na něm. My, co takové štestí nemáme, začneme zpracovávat těsto vařečkou a ve chvíli, kdy se všechny ingredience spojí ho vyklopíme na vál a zpracujeme ho rukama. Pokud by se těsto stále lepilo, posypejte vál ještě troškou mouky. Vzniklé těsto by mělo být průžné, vláčné a nemělo by lepit. Zabalte ho do potravinářské folie a dejte ho zatím na chvíli odpočívat do lednice.Mezitím si vypeckujeme švěstky, tak aby zůstaly celé.
Těsto vydnáme z lednice a vytvoříme z něj váleček. Z válečku postupně odkrajujeme malé špalíčky, ze kterých si v dlaních vytvoříme placičku, tak akorát velikou, aby do ní šla zabalit švesta. Velikost tedy záleží na tom, jakou jste zrovna měli úrodu.
Těsto opatrně zabalíme okolo ovoce a vytvoříme krásný hladký knedlíček.
Hotové knedlíčky vaříme cca 10 – 15 minut (podle velikosti) ve vroucí vodě.
Podávejte posypané mletým mákem, troškou kokosového cukru a přelité rozpuštěným ghíčkem. Nebo si je dejte prostě tak, jak je máte nejraději, třeba se zakysanou smetanou nebo strouhaným tvarohem.
0 KOMENTÁŘŮ