Švestkové knedlíky z tvarohového těsta5(4)

Obědy a večeře
Vegetariánské

doba přípravy:15 minut
doba vaření:- minut
počet porcí / kusů:-

POSTUP

Tvaroh nejdřív lehce a opatrně osušíme papírovou utěrkou, abychom se zbavili alespoň části přebytečné vody. Takto osušený tvaroh smícháme v míse s vejcem a lžící kokosového cukru. Přisypeme pohankovou a špaldovou mouku a začneme zpracovávat těsto. Pokud máte to štěstí a vlastníhe robota, máte vyhráno a přenechejte práci na něm. My, co takové štestí nemáme, začneme zpracovávat těsto vařečkou a ve chvíli, kdy se všechny ingredience spojí ho vyklopíme na vál a zpracujeme ho rukama. Pokud by se těsto stále lepilo, posypejte vál ještě troškou mouky. Vzniklé těsto by mělo být průžné, vláčné a nemělo by lepit. Zabalte ho do potravinářské folie a dejte ho zatím na chvíli odpočívat do lednice.

Mezitím si vypeckujeme švěstky, tak aby zůstaly celé.

Těsto vydnáme z lednice a vytvoříme z něj váleček. Z válečku postupně odkrajujeme malé špalíčky, ze kterých si v dlaních vytvoříme placičku, tak akorát velikou, aby do ní šla zabalit švesta. Velikost tedy záleží na tom, jakou jste zrovna měli úrodu. 
Těsto opatrně zabalíme okolo ovoce a vytvoříme krásný hladký knedlíček.

Hotové knedlíčky vaříme cca 10 – 15 minut (podle velikosti) ve vroucí vodě.

Podávejte posypané mletým mákem, troškou kokosového cukru a přelité rozpuštěným ghíčkem. Nebo si je dejte prostě tak, jak je máte nejraději, třeba se zakysanou smetanou nebo strouhaným tvarohem.
ŠTÍTKY:{}

0  KOMENTÁŘŮ

Pro komentování je nutné být přihlásen. Přihlašte se, prosím.

  • Nejnovější články
  • Speciální Kategorie

Všechny skvělé recepty v jedné aplikaci