Salát z černé čočky s grilovanými žampiony a brokolicí5(4)

Obědy a večeře
Bezlepkové
Veganské
Bezlaktózové

INGREDIENCE


doba přípravy:45 minut
doba vaření:- minut
počet porcí / kusů:-

POSTUP

Čočku uvaříme tzv. na skus v mírně osolené vodě společně s jablečným octem.
Zatímco se vaří čočka, rozebereme brokolici na menší růžičky a krátce je povaříme. Ihned po uvaření je zchladíme studenou vodou, abychom zastavili var a zachovali tak jasně zelenou barvu.
Jako poslední budeme potřebovat větší pánev, na které rozehřejeme ghí. na jednu polovinu pánve poklademe čtvrtky žampionů, pospeme bylinkami a necháme opékat. Druhou polovinu pánve využijeme k orestování cibule, kterou jsme nejprve rozkrojili na půl a následně na silnější plátky, spolu s česnekem a posekanou chilli papričkou. V momentě, kdy je cibule měkká a česnek se rozvoní, vmícháme tuto směs do uvařené čočky. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s růžičkami vařené brokolice, opečenými žampiony a praženými slunečnicovými semínky.

ŠTÍTKY:{}

0  KOMENTÁŘŮ

Pro komentování je nutné být přihlásen. Přihlašte se, prosím.

  • Nejnovější články
  • Speciální Kategorie

Všechny skvělé recepty v jedné aplikaci