Ricottový koláč
Zdravé mlsání
Vegetariánské
Bezlepkové
INGREDIENCE
- 400 g Sýr, Ricotta
- 3 ks Šťastné vejce
- 1 lžíce Citrón BIO
- 150 g Mandlová mouka
- 0.25 lžička Jedlá soda
- 100 g Mandle sekané
- 1 lžíce Máslo
doba přípravy:15 minut
doba vaření:60 minut
počet porcí / kusů:12
POSTUP
Forma o velikosti cca 20 cm.
Předehřejte si troubu na 150 stupňů.
Formu trochu vymažte.
V malé misce vyšlehejte metličkou vajíčka.
Ve větší misce vidličkou vyšlehejte ricottu, přidejte do ní vejce a znovu metličkou promíchejte.
Poté přidejte nastrouhanou kůru z citronu, jedlou sodu a nakonec mandlovou mouku.
Teď už jen opatrně promíchejte až budete mít hladké těsto.
To nalijte, není až tak úplně tekuté, ale i tak se stále dá nalit, do přípravené formy. Rovnoměrně rozprostřete, tak aby bylo těsto všude stejně vysoké. Posypte nasekanými mandlemi.
Dejte péct do trouby na 50-60 minut.
Nechte vychladnout. Servírujte poprášené kokosovou moukou a/nebo polité horkými malinami.
Autor: @ibezcukrutojde
0 KOMENTÁŘŮ