Ricottové houstičky
Zdravé mlsání
Vegetariánské
INGREDIENCE
- 200 g Sýr, Ricotta
- 4 ks Šťastné vejce
- 90 g Mandle sekané
- 30 g Kokosová mouka
- 30 g Lněná semínka
- 50 g Sýr
- 1 lžička Sůl
- 1 lžíce Kmín mletý
- 1 lžíce Tymián sušený
- špetka Pepř
- 1 lžička Jedlá soda
doba přípravy:10 minut
doba vaření:25 minut
počet porcí / kusů:14
POSTUP
V míse promícháme mleté mandle, semínka, koření, sůl a jedlou sodu.Přidáme ricottu, vejce a opět promícháme. Přisypeme sýr a nakonec kokosovou mouku, která směs zahustí. Plech si vyložíme pečicím papírem a v dlaních vytvarujeme zhruba 12-16 houstiček. Těsto se docela lepí na prsty, ale jeho konzistence je taková, že se na plechu nerozjede. Při umístění houstiček na plech si necháváme dostatečné rozestupy, protože těsto během pečení nabyde. Vršky houstiček můžeme posypat hrubozrnou solí, kmínem, semínky apod. Pečeme na 200°C zhruba 25 minut.
Bylinky a koření si můžete zvolit podle chuti. Já mám nejradši tymián nebo rozmarýn a do pečiva vždy dávám hodně kmínu. @pecemepaleo
0 KOMENTÁŘŮ