Raw čokoládový dort
Zdravé mlsání
Veganské
Bezlaktózové
Bezlepkové
INGREDIENCE
- Korpus:
- 1 hrnek Ořechy Para
- 1 hrnek Kokos
- 2 lžíce Holandské kakao
- 2 lžíce Agáve sirup
- špetka Sůl
- Krém:
- 2 hrnek Kešu
- 1 hrnek Kakao
- 1 hrnek Kakaové máslo
doba přípravy:- minut
doba vaření:- minut
počet porcí / kusů:-
POSTUP
Dortovou formu o průměru 22cm vyložte potravinářskou fólií a zavřete.
– Na krustu v mixéru rozdťte para ořechy nadrobno. Pozor, ať je nepřemixujete, jinak hmota začne olejnatět. Přidejte kokos, kakao, sůl, sirup a 2-4 lžíce vody. Směs znovu promixujte, doud nevznikne lepivá hmota. Tu natlačte na dno formy.
– Na krém rozmixujte kešu i s vodou, solí a sirupem. Poté přidejte kakao a opět mixujte. Nakonec přimíchejte lehce rozehřáté kakaové nebo kokosové máslo.
– Vylijte krém na krustu a nechte minimálně 6 hodin, nejlépe přes noc chladit.
– Dort můžete ozdobit čerstvým nebo mrazem sušeným ovocem.
0 KOMENTÁŘŮ