Pomerančový dort
Zdravé mlsání
Vegetariánské
INGREDIENCE
- 100 g Špaldová mouka
- 3 ks Šťastné vejce
- 30 g Kokosový olej
- 50 g Med
- 1 lžička Jedlá soda
- 1 lžíce Rum
- 2 ks Pomeranč
- Krém:
- 250 g Tvaroh polotučný
- 200 g Sýr, Ricotta
- 300 ml Šťáva z pomeranče
- 1 lžíce Pomerančový likér
doba přípravy:- minut
doba vaření:- minut
počet porcí / kusů:-
POSTUP
· Pomerančovou šťávu nalijeme do kastrůlku, vaříme na mírném plameni až se zredukuje asi na polovinu a zhoustne
· Kokosový olej, med, vejce a rum společně vyšleháme a přisypeme mouku smíchanou se sodou.
· Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme asi 15 minut na 160°C
· Mezitím si připravíme krém smícháním tvarohu a ricotty, vmícháme polovinu pomerančového sirupu, pomerančový likér a podle chuti dosladíme
· Vychladlý korpus můžeme proříznout, promazat krémem a poklást plátky pomeranče, nebo ho neproříznutý potřeme polovinou krému, rozložíme plátky pomeranče a přikryjeme zbytkem krému. Povrch ozdobíme zbylým sirupem
· Necháme v lednici rozležet do druhého dne
0 KOMENTÁŘŮ