Pomazánka z bílých fazolí a pečeného česneku5(3)

Přílohy a omáčky
Bezlepkové
Bezlaktózové
Veganské

INGREDIENCE

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci / kus

77 kcal
Kalorie
11.88 g
Bílkoviny
52.85 g
Sacharidy
10.93 g
Tuky
19.9 g
Curk
g
Vlaknina

doba přípravy:5 minut
doba vaření:30 minut
počet porcí / kusů:1

POSTUP

Začneme přípravou česneku. Z palic odřízneme vrchní část tak, aby byly vidět jednotlivé stroužky. Takto připravené je položíme na alobal, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme a zabalíme celou palici do balíčku. Pečeme v troubě při 200 stupních přibližně 30 minut. Po půl hodině by měl být česnek měkký. Po upečení alobal rozbalíme, necháme česnek lehce zchladnout a následně jednotlivé stroužky vymačkáme do mixeru.

Do mixeru přidáme k česneku uvařené bílé fazole (nebo z plechovky důkladně propláchnuté vodou), tymián a citronovou šťávu. Vše rozmixujeme na hladkou pastu. Podle chuti dosolíme a dopepříme.

Autor: @maryskitchenlove  

ŠTÍTKY:{}

0  KOMENTÁŘŮ

Pro komentování je nutné být přihlásen. Přihlašte se, prosím.

  • Nejnovější články
  • Speciální Kategorie

Všechny skvělé recepty v jedné aplikaci