Pomazánka z bílých fazolí a pečeného česneku
Přílohy a omáčky
Veganské
Bezlepkové
Bezlaktózové
INGREDIENCE
- 250 g Fazole
- 2 ks Česnek
- 1 lžíce Olej olivový
- špetka Sůl a pepř
- 1 lžíce Tymián čerstvý
- 1 lžička Citrón BIO
doba přípravy:5 minut
doba vaření:30 minut
počet porcí / kusů:1
POSTUP
Začneme přípravou česneku. Z palic odřízneme vrchní část tak, aby byly vidět jednotlivé stroužky. Takto připravené je položíme na alobal, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme a zabalíme celou palici do balíčku. Pečeme v troubě při 200 stupních přibližně 30 minut. Po půl hodině by měl být česnek měkký. Po upečení alobal rozbalíme, necháme česnek lehce zchladnout a následně jednotlivé stroužky vymačkáme do mixeru.
Do mixeru přidáme k česneku uvařené bílé fazole (nebo z plechovky důkladně propláchnuté vodou), tymián a citronovou šťávu. Vše rozmixujeme na hladkou pastu. Podle chuti dosolíme a dopepříme.
Autor: @maryskitchenlove
0 KOMENTÁŘŮ