Polévka z pečeného květáku
Polévky
Vegetariánské
Bezlepkové
INGREDIENCE
- 1 kg Květák
- 4 stroužek Česnek
- 150 g Brambory
- 1 l Zeleninový vývar
- 5 lžíce Smetana
- 2 lžička Červená paprika mletá
- 2 lžička Kari
- 3 lžička Kmín celý
- špetka Koriandr
- Olej olivový
- špetka Sůl
- špetka Pepř
doba přípravy:15 minut
doba vaření:- minut
počet porcí / kusů:4
POSTUP
Květák si očistíme a omyjeme, poté ho rozdělíme na drobné růžičky, které vyskládáme na pečící papír. Na plech mezi květák přidáme pro provonění i stroužky česneku. Květák pokapeme olivovým olejem a posypeme mletou paprikou, kari, kmínem, solí a lehce i opepříme. Takto připravené růžičky květáku pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 30 minut - dokud květák nezezlátne.
Mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory na malé kostičky. Po dopečení květáku si do hrnce dáme rozehřát 2 lžíce oleje a brambory na něm cca 3 minuty opékáme. Z pečeného květáku si dejte hrstku stranou - tu si necháme na dozdobení, dochucení polévky. Zbytek pečeného květáku přidejte do hrnce k bramborům. Zalijeme vývarem a vaříme tak 35 minut, dokud vše úplně nezměkne. Rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme rýžovou smetanu. Podáváme dozdobené pečeným květákem, kari a jarní cibulkou či petrželkou.
0 KOMENTÁŘŮ