Pohankové lívance s jablky
Snídaně
Vegetariánské
INGREDIENCE
- 2 hrnek Pohanková mouka
- 2 hrnek Mléko
- 2 ks Šťastné vejce
- 2 ks Jablka
- 1 lžička Prášek do pečiva
- 1 lžička Skořice mletá
- 1 lžíce Třtinový cukr
- 50 g Máslo
doba přípravy:- minut
doba vaření:- minut
počet porcí / kusů:-
POSTUP
Jablka očistíme a nastrouháme je nahrubo. K jablkům přidáme mouku, mléko, vejce, prášek do pečiva a skořici. Pokud máte raději sladké lívance, můžete přidat třtinový cukr. Všechny suroviny pořádně promícháme a těsto necháme cca 5 minut odpočinout. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a zlehka na něm smažíme dozlatova malé lívance. Před podáváním je ozdobíme řeckým jogurtem, ovocem nebo domácí marmeládou a můžeme mlsat.
0 KOMENTÁŘŮ