Perníčky z žitné mouky
Zdravé mlsání
Vegetariánské
INGREDIENCE
- 250 g Žitná mouka hladká
- 50 g Máslo
- 1 ks Šťastné vejce
- 3 lžíce Agáve sirup
- 2 lžíce Mléko
- 1 lžička Prášek do pečiva
- 1 lžička Citrónová kůra
- špetka Skořice mletá
doba přípravy:- minut
doba vaření:15 minut
počet porcí / kusů:-
POSTUP
1.Změklé máslo utřeme s medem nebo sirupem, mlékem a celým vejcem. Přidáme mouku smíchanou s kořením, citronovou kůrou a s práškem do pečiva.
2.Vypracujeme v hladké těsto. Vložíme do svačinového sáčku a necháme v chladu uležet do druhého dne, minimálně však dvě hodiny.
3.Z těsta vyválíme 3-5 mm silný plát a vykrajujeme libovolné tvary.
4.Pečeme na pečicím papíru v předehřáté troubě na 170 °C přibližně 10 minut, dokud zlehka nezezlátnou.
5.Vychladlé perníčky uložíme v uzavřené krabici na suché a chladné místo. Na rozležení budou perníčky potřebovat minimálně 7 dnů, ideálně čtrnáct.
0 KOMENTÁŘŮ