Pečená pikantní karotka
Přílohy a omáčky
Veganské
Bezlepkové
Bezlaktózové
INGREDIENCE
- 10 ks Mrkev
- 2 lžíce Olej olivový
- špetka Pepř
- špetka Kurkuma
- špetka Sůl
- 1 lžička Rýžový sirup
- Tymián čerstvý
doba přípravy:5 minut
doba vaření:20 minut
počet porcí / kusů:10
POSTUP
Karotku nezbavíme celé zelené natě, ale na jejím konci necháme zhruba centimetrový ocásek. Pokud ale nemáte mrkev s natí, nic si z toho nedělejte. Chutnat bude pořád skvěle. Mrkev celou oloupeme a vložíme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Posypeme ji kořením, solí a posekanými bylinkami, zakápneme olivovým olejem a rýžovým sirupem a vše společně důkladně promícháme.
Troubu předehřejeme na 170 stupňů a pečeme přibližně 20 minut, dokud mrkev nezměkne a nezezlátne. Rýžový sirup na povrchu krásně zkaramelizuje a vytvoří úplně skvělou krustu.
Pečenou karotku můžete podávat jako přílohu, hodit jí do salátu anebo jí sníst prostě jen tak samotnou, protože tak je stejně nejlepší.
Autor: @maryskitchenlove
0 KOMENTÁŘŮ