Pečená pikantní karotka5(3)

Přílohy a omáčky
Bezlepkové
Veganské
Bezlaktózové

INGREDIENCE

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci / kus

53 kcal
Kalorie
1 g
Bílkoviny
8 g
Sacharidy
2 g
Tuky
3 g
Curk
3 g
Vlaknina

doba přípravy:5 minut
doba vaření:20 minut
počet porcí / kusů:10

POSTUP

Karotku nezbavíme celé zelené natě, ale na jejím konci necháme zhruba centimetrový ocásek. Pokud ale nemáte mrkev s natí, nic si z toho nedělejte. Chutnat bude pořád skvěle. Mrkev celou oloupeme a vložíme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Posypeme ji kořením, solí a posekanými bylinkami, zakápneme olivovým olejem a rýžovým sirupem a vše společně důkladně promícháme.

Troubu předehřejeme na 170 stupňů a pečeme přibližně 20 minut, dokud mrkev nezměkne a nezezlátne. Rýžový sirup na povrchu krásně zkaramelizuje a vytvoří úplně skvělou krustu.

Pečenou karotku můžete podávat jako přílohu, hodit jí do salátu anebo jí sníst prostě jen tak samotnou, protože tak je stejně nejlepší.

Autor: @maryskitchenlove  

ŠTÍTKY:{}

0  KOMENTÁŘŮ

Pro komentování je nutné být přihlásen. Přihlašte se, prosím.

  • Nejnovější články
  • Speciální Kategorie

Všechny skvělé recepty v jedné aplikaci