Ořechový keto koláč
Zdravé mlsání
Vegetariánské
INGREDIENCE
- Těsto:
- 1 hrnek Kokos
- 1 hrnek Kešu
- 1 hrnek Mandle
- 100 g Máslo
- Náplň:
- 800 g Mascarpone
- 1 ks Šťastné vejce
- 2 lžíce Jogurt řecký
- 2 lžíce Šťáva z citrónu
- 1 lžička Vanilkový extrakt
- 20 g Stévie
doba přípravy:15 minut
doba vaření:30 minut
počet porcí / kusů:8
POSTUP
1. Troubu předehřejeme na 160°C.
2. V mixéru rozmixujeme kešu.
3. Rozmixované kešu poté smícháme s mletými mandlemi.
4. Vzniklou směs smícháme se změklým máslem a vytvoříme těsto.
5. Těsto rozprostřeme na dno a nádoby na koláč o průměru 23 cm a pečeme v troubě okolo 15 minut (dokud nezezlátne). Poté necháme vychladnout.
6. V další misce smícháme sýr a jogurt, přidáme vejce, citron, vanilku (popř. i stevii) a vše dobře promícháme.
7. Hotovou směs rozprostřeme na ořechové těsto.
8. Pečeme dalších 25-30 minut. Poté posypeme pistáciemi a necháme alespoň 1,5 hodiny vychladnout v lednici.
Autor: @cukerfree.cz
0 KOMENTÁŘŮ