Mrkvový s vlašskými ořechy a rozinkami
Přílohy a omáčky
Vegetariánské
Bezlepkové
Bezlaktózové
INGREDIENCE
- 2 ks Šťastné vejce
- 60 g Ořechy Vlašské
- 300 g Mrkev
- 90 g Rozinky
- 150 g Celozrnné špaldová mouka
- 2 lžička Perníkové koření
- 2 lžička Soda
- 50 ml Kokosový olej
- 2 lžíce Med
doba přípravy:10 minut
doba vaření:45 minut
počet porcí / kusů:1
POSTUP
1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů Celsia
2. Rozinky dáme namočit do vody
3. Do mísy dáme všechny suché suroviny a smícháme. Pak postupně přidáváme žloutky, olej, mrkev a rozinky.
4. Z bílků ušleháme tuhý sníh a na závěr přidáme do těsta - těsto bude více nadýchané.
5. Hotové těsto nalijeme do formy na chléb.
6. Pečeme cca 45 minut, dokud se těsto po zapíchnutí špejle nelepí.
0 KOMENTÁŘŮ