Mrkvový dort5(3)

Zdravé mlsání
Vegetariánské

INGREDIENCE


doba přípravy:- minut
doba vaření:- minut
počet porcí / kusů:-

POSTUP

Korpus

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky si necháme do těsta zvlášť. Celé vlašské ořechy nameleme nebo nasekáme najemno. Vyndáme z lednice máslo určené na krém a necháme jej změknout. Troubu předehřejeme na 170 °C. Dortovou formu vymažeme máslem a podle potřeby vysypeme moukou nebo kokosem. Můžeme ji také vystlat papírem na pečení.
  2. Do mísy smícháme nejdříve všechny sypké ingredience, které zahrnují mouku, cukr, prášek do pečiva a skořici. Poté přidáme ostatní suroviny jako je olej, žloutky, pomerančová kůra a pomerančová šťáva. Vše spojíme dohromady pomocí připraveného sněhu z bílků. Na závěr zamícháme brusinky a vlašské ořechy.
  3. Vznikne nám hustší těsto, které nalijeme do dortové formy a na povrchu uhladíme. Pečení probíhá při 170 °C po dobu 50 minut. Abychom zjistili, zda je už korpus upečený, zapíchneme do něj pro kontrolu dřevěnou špejli. Pokud na ní neulpí žádné těsto, je pečení u konce. Horký dort necháme vychladnout.

Krém

Suroviny na krém smícháme a vyšleháme. Krémem pokryjeme boky i horní stranu dortu. Odvážnější kuchaři mohou předtím korpus rozkrojit podélně na dvě poloviny a ty spojit tímto krémem.

Zdobení

Dort můžeme ozdobit podle libosti. Hodí se k tomu vlašské ořechy, pomerančová kůra nebo třeba malé marcipánové mrkvičky.

ŠTÍTKY:{}

0  KOMENTÁŘŮ

Pro komentování je nutné být přihlásen. Přihlašte se, prosím.

  • Nejnovější články
  • Speciální Kategorie

Všechny skvělé recepty v jedné aplikaci