Mrkvová polévka s arašídovým máslem
Polévky
Bezlepkové
Bezlaktózové
Veganské
INGREDIENCE
- 500 g Mrkev
- 2 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 l Zeleninový vývar
- 3 stroužek Česnek
- 1 lžíce Arašídové máslo
- 2 lžíce Olej rostlinný
- Zázvor
- Kari
- Chilli koření
- Sůl
doba přípravy:5 minut
doba vaření:15 minut
počet porcí / kusů:4
POSTUP
V hrnci rozehřejeme řepkový olej, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, rozetřený česnek a vše necháme chvilku restovat. Mrkev a brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Mrkev i brambory vsypeme do hrnce, přidáme kari, kousek zázvoru, vše zalijeme vývarem a pod pokličkou vaříme do změknutí zeleniny. Jakmile je zelenina měkká, polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Do ještě teplé polévky vmícháme arašídové máslo a ochutíme ji solí a mletým chilli. Před podáváním polévku ozdobíme nasekanou petrželkou a chlebovými kruto ny.
Autor: @cookingwithsusa
0 KOMENTÁŘŮ