Míchaná “vajíčka” z tofu
INGREDIENCE
- 150 g Tofu
- 2 lžíce Olej olivový
- 1 lžička Kurkuma
- 1 lžička Sůl
- Pepř
- Na topinky:
- 100 g Celozrnná bagetka
- Margarín veganský
- 1 lžíce Kečup
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 stroužek Česnek
POSTUP
1.Tofu nakrájíme na tenoulinké plátky (don’t worry, během míchání se plátky správně rozmašírují), rozložíme na prkénku, opepříme a posypeme černou solí. Právě ona má typicky „vajíčkovou“ vůni a chuť, tudíž její množství je radno volit s rozvahou. Polovinu takto připraveného tofu hodíme na pánev s jednou lžící rozpáleného oleje a krátce opečeme.
2.Druhou polovinu tofu mezitím obarvíme kurkumou a poté opečeme zvlášť. Je to sice z hlediska chuti naprosto zbytečné, nicméně jen tak se nám podaří zachovat typickou barevnou strukturu pravých míchaných vajíček. Obě porce tofu opatrně promícháme až úplně nakonec a případně dochutíme.
3.Bagetku nakrájíme na kolečka a hodíme do topinkovače či na suchou pánev. Můžeme ji poté potřít česnekem nebo margarínem. Navrch nahňácáme míchané tofu, pokapeme oblíbeným kečupem a posypeme jarní cibulkou.
0 KOMENTÁŘŮ