Mandlové linecké
Zdravé mlsání
Vegetariánské
Bezlepkové
Bezlaktózové
INGREDIENCE
- 150 g Mandlová mouka
- 70 g Tapioková mouka
- 2 ks Žloutek
- 50 g Ghí
- 50 lžíce Med
- 1 lžička Vanilka
- Sůl
- 1 lžička Jedlá soda
doba přípravy:20 minut
doba vaření:15 minut
počet porcí / kusů:-
POSTUP
Vše smíchejte a prohnětejte do pevnějšího těsta. Pokud se vám bude zdát, že těsto není ještě dostatečně pevné, přidejte ještě tapiokovou mouku. Pak těsto vložte do fólie a nechte alespoň hodinku vychladit v lednici. Předehřejte si troubu na 130° - já použila horkovzdušnou funkci. Těsto si vyválejte mezi dvěmi potravinářskými fóliemi do tenké placky (a nebo za použití tapiokové mouky bez fólie) a vykrajujte. Pečte zhruba 15 minut. Nechte vychladnout a pak namažte marmeládou. Na marmeládu jsem svařila balení čerstvých brusinek a půl balení mražených borůvek, zakápla citrónovou šťávou a přidala na dochucení kokosový cukr.
Autor: @yummymummyfoodie
0 KOMENTÁŘŮ