Makové cupcakes se skořicovým "Šmakoun" krémem
INGREDIENCE
- 100 g Mák
- 200 g Špaldová mouka hladká
- 100 ml Mléko
- 2 ks Šťastné vejce
- 25 g Stévie
- 1 ks Jablka
- 1 ks Prášek do pečiva
- 1 ks Šmakoun - Švestka a skořice
- 150 g Jogurt bílý
- 1 lžička Skořice mletá
POSTUP
Jablko nastrouháme na hrubém struhadle i se slupkou (já ji nechávám, ale pokud vám v receptech vadí, klidně jablko oloupejte) a v míse smícháme s vejci, mlékem a stevií. Důkladně rozmícháme, přisypeme mletý mák a na závěr lehce vmícháme špaldovou mouky smíchanou s práškem do pečiva. Hotové těsto rozdělíme pomocí lžíce do formiček na muffiny cca do 2/3. Takto připravené košíčky vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme cca 15 minut. Každná trouba peče jinak, proto doporučuji cca po 10 minutách vyzkoušet propečenost těsto pomocí dřevěné špejle.
Mezitím, co se naše makové cupcaky pečou, připravíme si v rychlosti krém. Je to velice jednoduché. Šmakouna nakrájíme na menší kusy a vložíme společně s bílým jogurtem a skořicí do mixéru, kde vše společně několik minut mixujeme na hladký krém.
Po upečení necháme koláčky vychladnout a potom je pomocí cukrářského sáčku ozdobíme skořicovým krémem. Makové cupcaky a skořice se skvěle doplňují s pekanovými ořechy, které položíme na krém.
Dobrou chuť
0 KOMENTÁŘŮ