Linecké cukroví s domácí rybízovou chia marmeládou
Zdravé mlsání
Vegetariánské
Bezlaktózové
Bezlepkové
INGREDIENCE
- 400 g Bezlepková mouka
- 100 g Rýžová mouka
- 250 g Kokosový olej
- 150 g Cukr moučka
- Citrónová kůra
- 1 ks Šťastné vejce
- Marmeláda:
- 2 hrnek Červený rybíz
- 20 g Chia semínka
- Citrónová štáva
- Med
doba přípravy:15 minut
doba vaření:10 minut
počet porcí / kusů:-
POSTUP
Postup těsto:
Ze surovin vypracujeme těsto a necháme vychladnout. Vyválíme, vykrájíme tvary dle libosti a upečeme při 170°C cca 8-9 minut do zlatova. Následně potíráme rybízovou marmeládou.
Postup marmeláda :
Jahody a šťávu z citronu necháme rozvařit v kastrůlku a dochutíme medem. Jahody rozmačkáme vidličkou. Stáhneme oheň, vmícháme semínka, promícháme a nalijeme do skleničky. Dáme do lednice a po ztuhnutí můžeme džem ochutnat.
Autor IG: @Celiaxmoni
0 KOMENTÁŘŮ