Letni cuketová polévka
Polévky
Veganské
Bezlepkové
Bezlaktózové
INGREDIENCE
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Cibule
- 600 ml Zeleninový vývar
- 2 lžíce Olej olivový
- hrst Bazalka
- 30 g Dýňová semínka
- 2 stroužek Česnek
- Sůl
doba přípravy:10 minut
doba vaření:10 minut
počet porcí / kusů:2
POSTUP
Dýňová semínka vsypeme do mixéru a rozmixujeme je nahrubo. Takto rozmixovaná semínka vsypeme na pánev, přidáme lžíci olivového oleje, špetku soli a stroužek prolisovaného česneku. Směs necháme cca 1-2 minuty restovat do zhnědnutí česneku a dýňových semínek. Do hrnce vlijeme 2 lžíce olivového oleje a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou ci buli. Přidáme omytou a na kostičky nakrájenou cuketu a necháme ji restovat 5 minut. Poté vše zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme do změknutí cukety. Jakmile je cuketa měkká, vlijeme polévku do mixéru a rozmixujeme ji na hladký krém. Hotovou polévku naservírujeme na talíř, posypeme ji opraženými česnekovými semínky a podáváme.
0 KOMENTÁŘŮ