Kreolské curry
INGREDIENCE
- 500 g Kuřecí prsa
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajče
- 1 ks Lilek
- 3 stroužek Česnek
- 1 lžička Zázvor
- 3 lžička Kurkuma
- 3 lžíce Curry koření
- 2 lžíce Garam masála
- 2 ks Skořice listy
- špetka Koriandr čerstvý
- 1 ks Citrón BIO
- 500 ml Kokosové mléko
- špetka Himalájská sůl
- špetka Pepř
- 10 g Ghí
POSTUP
Do menší misky přidejte všechno suché koření a důkladně jej promíchejte.
Do další misky vložte na kostičky nakrájené maso a posypte jej solí, pepřem a 1/3 koření a vše promíchejte.
Na pánvi rozehřejte ghí a na středním plameni restujte na kostičky nakrájený lilek dokud nezměkne. Poté ho přendejte na talíř.
Na pánvi s rozehřátým ghí osmahněte cibulku, přidejte maso a restujte po dobu 1-2 minut. Poté přidejte část česneku (2 nasekané stroužky) a společně orestujte.
Do většího hrnce vložte všechny ingredience (kromě lilku a koriandru) a vše zalijte kokosovým mlékem a dobře promíchejte.
Směs přiveďte k varu a na mírném plameni nechte 1 až 1,5 hodiny probublávat.
Nakonec přidejte orestovaný lilek a šťávu z půlky citrónu, důkladně promíchejte a nechte chvíli (2-3 minuty) společně povařit.
Odstraňte skořicové listy a podávejte s čerstvým koriandrem.
0 KOMENTÁŘŮ