Kari zeleninová směs s cizrnou a bulgurem
Obědy a večeře
Veganské
Bezlaktózové
Bezlepkové
INGREDIENCE
- 100 g Tahini
- 1 ks Mrkev
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule
- 1 ks Česnek
- 1 lžička Ghí
- 100 g Cizrna
- Sůl a pepř
doba přípravy:5 minut
doba vaření:20 minut
počet porcí / kusů:2
POSTUP
Cizrnu propláchneme a namočíme alespoň přes noc do vody. Následně scedíme a uvaříme podle návodu. (Doporučuji si část nálevu po uvaření dát bokem.)Zelí spolu s mrkví nakrouháme a papriku nakrájíme na menší kousky.
Na pánvi rozehřejeme Ghí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme vylisovaný stroužek česneku, necháme chvíli opékat a zasypeme zelím, mrkví a paprikou.
Po zhruba dvou minutách přidáme cizrnu, zalijeme trochou nálevu (stačí opravdu minimum, aby se nám směs nepřipekla), okořeníme a za stálého míchání vaříme, dokud se tekutina zcela nevypaří.
Podáváme teplé s bulgurem, nebo jinou oblíbenou přílohou.
0 KOMENTÁŘŮ