Karamelizované kapustičky5(3)

Přílohy a omáčky
Bezlepkové
Veganské
Bezlaktózové

INGREDIENCE


doba přípravy:15 minut
doba vaření:- minut
počet porcí / kusů:-

POSTUP

Nejprve si připravíme hrnec plný osolený vody.

Nejprve zbavíme kapustičky povrchového lístku. Většinou už je uvadlý, špinavý a dávám se pryč.

Poté kapustičky rozkrojíme na půlky.

Když se voda vaří, tak kapustičky hodíme do vody a vaříme 2 minuty.

Poté je ihned zchladíme. Zalijeme ledovou vodou přes cedník a necháme okapat. Tím je blanšírujeme.

Připravíme si pánev a dáme na ní 2 lžíce cukru. Zapneme plotýnku na střední plamen. Určitě nespěchejte, ať se cukr nespálí. Začne se po okrajích rozpouštět. Tak s ním míchejte. V momentě, kdy bude cukr rozpuštěný a lehce nazlátlý, tak do něj nasypeme blanšírované kapustičky. Karamel v tu chvíli ztvrdne. Zalijeme ho 0,5 dcl vody a promícháme. Mícháme, dokud se voda nevypaří. A můžeme servírovat.

ŠTÍTKY:{}

0  KOMENTÁŘŮ

Pro komentování je nutné být přihlásen. Přihlašte se, prosím.

  • Nejnovější články
  • Speciální Kategorie

Všechny skvělé recepty v jedné aplikaci