Kakaový bezlaktózový pudding
Snídaně
Veganské
Bezlaktózové
INGREDIENCE
- 500 ml Bezlaktózové mléko
- 50 g Kukuřičný škrob
- 1 lžička Třtinový cukr
- 1 lžíce Kakao
doba přípravy:5 minut
doba vaření:- minut
počet porcí / kusů:1
POSTUP
Většinu mléka si ohřejte v kastrůlku.
Část studeného mléka si dejte stranou a rozmíchejte v něm cukr, škrob a holandské kakao.
Když se mléko bude blížit varu, přilijte k němu směs se škrobem a za stálého míchání vařte do zhoustnutí.
Jakmile je pudink hustý, odstavte ho.
Hustotu můžete případně doladit mlékem. Výsledek může být lehce ovlivněn i značkou škrobu, jakou použijete. Obecně ale platí 50g škrobu na 500ml mléka. Ozdobte tím, na co máte chuť. Autor IG: @Celiaxmoni
0 KOMENTÁŘŮ