Jahodový cheesecake
Zdravé mlsání
Vegetariánské
INGREDIENCE
- 125 g Datle sušené
- 1 hrst Kokos
- 350 g Ovesné vločky
- 1 lžička Rum
- 250 g Tvaroh polotučný
- 200 g Sýr, Ricotta
- 1 lžíce Limetková šťáva
- 1 ks Jahodový pudinkový prášek
- 2 lžíce Javorový sirup
- 500 g Jahody
doba přípravy:- minut
doba vaření:- minut
počet porcí / kusů:-
POSTUP
· Datle zalijeme horkou vodou, přidáme rum a rozmixujeme
· Přisypeme kokos a vločky a vytvoříme mírně lepivou směs( je-li moc řídká, přisypeme vločky nebo kokos) a natlačíme do vymazané dortové formy, prsty vytvoříme okraje
· Dáme zapéci asi na 10 minut do trouby na 160°C
· Mezitím si připravíme krém smícháním všech ingrediencí a naneseme ho na předpečený korpus
· Vršek poklademe jahodami a vrátíme zpět do trouby společně s nádobou s vodou, aby se chees nevysušil
· Pečeme asi 1h, dokud se chees neodlepí od okrajů, necháme zchladnout povytažený z trouby s otevřenými dvířky(aby se teplotním šokem nesrazil) a pak až necháme vyhladnout úplně a ztuhnout do druhého dne
0 KOMENTÁŘŮ