Jáhlové lívance s omáčkou z jahod a papáji
INGREDIENCE
- 100 g Jáhlová mouka
- 150 ml Mléko
- 1 lžíce Psyllia
- 1 lžička Kypřící prášek
- Sůl
- 1 lžíce Rýžový sirup
- 1 lžíce Kokosový olej
- Na servírování:
- 80 g Papaya
- 3 ks Jahody
- špetka Skořice mletá
POSTUP
V míse si nejprve smícháme všechny suché ingredience, tj. mouku, psylium, kypřící prášek a špetku soli. Vše společně promícháme, přilijeme mléko a datlový sirup a vytvoříme hladké řidší těsto. Nelekejte se, že je konzistence řídká, nechtě těsto alespoň 15 minut odpočívat a uvidíte, jak zhoustne.
Zatímco těsto odpočívá, připravíme si omáčku. Papáju rozkrojíme, zbavíme semínek a vydlabeme všechnu zralou dužinu. Hodíme ji společně s jahodami, meduňkou a skořicí do mixeru a mixujeme do hladka. Já použila opravdu krásně zralé ovoce, takže omáčka nebyla potřeba dosladit, můžete ale podle chuti přidat např. rýžový nebo javorový sirup.
Odpočinuté těsto mezitím krásně zhoustlo, takže můžeme jít opékat lívanečky. Na pánvi si rozehřejeme trošku kokosového oleje a lžící tvoříme lívanečky. Opékáme z každé strany asi tři minutky. Hotové lívance přelijeme omáčkou a ozdobíme čerstvým ovocem.
0 KOMENTÁŘŮ