Hummus z červené řepy
Přílohy a omáčky
Veganské
Bezlaktózové
INGREDIENCE
- 200 g Cizrna
- 300 g Červená řepa
- 10 ml Citrónová štáva
- 1 lžička Tahini
- 1 stroužek Česnek
- 1 lžička Sojová omáčka
- 2 lžíce Olej olivový
- Sůl a pepř
doba přípravy:10 minut
doba vaření:1 minut
počet porcí / kusů:1
POSTUP
Cizrnu propláchneme uvačíme přibližně 1 hodinu a nasypeme do mixeru. Přidáme oloupanou červenou čepu pokrájenou na menší kousky, tahini, citronovou šťávu, olivový olej, česnek, tamari omáčku, sůl a pepř. Mixujeme společně, dokud není konzistence hladká a krémová.
Hotový hummus můžeme jíst jako dip k zelenině, pomazánku na žitný chléb nebo ho přimíchat například do těstovin.
0 KOMENTÁŘŮ