Hruškovo-pohankový dort
Zdravé mlsání
Vegetariánské
Bezlaktózové
INGREDIENCE
- 2 hrnek Pohanková mouka
- 2 ks Šťastné vejce
- 200 ml Mandlové mléko
- 1 hrst Kešu drcené
- 3 ks Hrušky
- 1 lžíce Skořice mletá
- 1 lžíce Raw Kakao
- 2 lžíce Agáve sirup
- 1 hrst Rozinky
- 1 Kypřící prášek
- 50 g Datle
- 120 g Mandle sekané
doba přípravy:- minut
doba vaření:- minut
počet porcí / kusů:-
POSTUP
Nejdříve předehřejeme troubu na 180°C. Struhadlem si nastrouháme dvě předem oloupané hrušky, v druhé misce rozmixujeme vajíčka s agave. Do misky s hruškami přidáme pohankovou mouku, drcené mandle, rozinky, skořici, kakao a pytlík kypřícího prášku. Směs smícháme s vajíčky a přilijeme mandlové mléko. Důkladně promícháme a přemístíme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Poslední hrušku nakrájíme na tenké plátky, dáme na vrch dortu a necháme péct cca 45 minut. Na závěr pečení dort posypeme datlemi, sekanými mandlemi a necháme cca 5 min dojít. Vyndáme z trouby, necháme vychladnout a můžeme servírovat!
0 KOMENTÁŘŮ