Hrášková polévka5(3)

Polévky
Bezlepkové
Veganské
Bezlaktózové

INGREDIENCE


doba přípravy:5 minut
doba vaření:20 minut
počet porcí / kusů:4

POSTUP

Na rozehřátém olivovém oleji si necháme osmahnout červenou cibuli - tu nemusíte krájet zrovna nadrobno, vše budeme nakonec mixovat. 
Dále si nakrájíme brambory na malé kostičky a vložíme je k osmahnuté cibulce. Poté si nechte hrst hrášku stranou, tu přidáme do polévky až jako úplně poslední ingredienci. Zbylou většinu hrášku přidáme do hrnce, kde jsme si osmažili cibulku a brambory. 
Minutku necháme hrášek osmahnout, poté přilijeme 1 litr zeleninového vývaru. Dále vymačkáme šťávu z poloviny citrónu a přilijeme ji do polévky. 
Osolíme, opepříme a dle chuti přidáme špetku tymiánu. Vaříme pod pokličkou cca 10 - 15 minut - do změknutí brambor. Právě teď přichází na řadu tyčový mixér, kterým vše rozmixujeme dohladka. 
Do rozmixované polévky vmícháme lžičku citronového olivového oleje - ten můžete také použít ještě těsně před podáváním na dozdobení. Hrst hrášku, kterou jsme si dali stranou, přidáme do rozmixované polévky. 
ŠTÍTKY:{}

0  KOMENTÁŘŮ

Pro komentování je nutné být přihlásen. Přihlašte se, prosím.

  • Nejnovější články
  • Speciální Kategorie

Všechny skvělé recepty v jedné aplikaci