Fokáča5(3)

Obědy a večeře
Bezlepkové
Vegetariánské

INGREDIENCE


doba přípravy:10 minut
doba vaření:15 minut
počet porcí / kusů:8

POSTUP

Troubu předehřejeme na 200°C. Strouhaný sýr vložíme do menšího hrnce, přidáme pecorino a jogurt a promícháme. Vzniklou směs za občasného míchání na mírném plameni prohříváme. Do směsi přidáme nasekané bylinky, nastrouhaný česnek a promícháme. Poté směs odstavíme z plamene a vmícháme do ní vejce. Přidáme mandlovou mouku a jedlou sodu a znovu důkladně promícháme. Vzniklé těsto rozprostřeme pomocí rukou na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby. Po cca 2 minutách troubu otevřeme a do těsta opatrně pomocí vidličky vytvoříme dírky. Poté pečeme dozlatova 8 – 10 minut. Mezitím si připravíme topping. Česnek nasekáme a na ghí ho jemně orestujeme. Poté ho smícháme společně s rozmarýnem a olivovým olejem a na hotovou placku směs rozetřeme. Podáváme ihned.

Autor: @cukrfree.cz  

ŠTÍTKY:{}

0  KOMENTÁŘŮ

Pro komentování je nutné být přihlásen. Přihlašte se, prosím.

  • Nejnovější články
  • Speciální Kategorie

Všechny skvělé recepty v jedné aplikaci