"Esíčkové" ořechové müsli
Svačiny
Veganské
Bezlaktózové
INGREDIENCE
- 200 g Ovesné vločky
- 1 hrnek Ořechy mix
- 3 lžíce Kokosový olej
- 1 lžička Skořice mletá
- 1 lžíce Vanilkový extrakt
- 2 lžíce Rýžový sirup
doba přípravy:- minut
doba vaření:- minut
počet porcí / kusů:-
POSTUP
Nejprve si necháme ve vodní lázni rozpouštět kokosový olej společně s rýžovým sirupem a vanilkovým extraktem. Zatímco se olej rozpouští, smícháme si suché ingredience. Ořechny (já použila mandle, vlašské a lískové, ale záleží na vašich preferencích) nasekáme na větší kusy a smícháme je vločkami a skořicí. Do této sypké směsi vlijeme rozpuštěný olej se sirupem a důkladně promícháme. Vznikne lepivá sypká směs, kterou rozprostřeme na plech s pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 150 stupňů. Pečeme cca 30 minut. Zhruba v polovině pečení směs promícháme, aby se propekla rovnoměrně.
Po upečení necháme müsli zcela vychladnout (nepromíchámáme!!!) a poté uskladníme do vzduchotěsné nádoby.
0 KOMENTÁŘŮ