Dýňovo-květáková polévka
INGREDIENCE
- 1 ks Dýně hokkaido
- 1 ks Květák
- 10 stroužek Česnek
- 1 l Zeleninový vývar
- 1 hrnek Kokosové mléko
- 1 ks Cibule
- 1 lžíce Curry koření
- 3 lžíce Ghí
- špetka Pepř
- špetka Sůl
POSTUP
Předehřejete si troubu na 175 stupňů.
Dýni rozkrojte, vydlabejte a rozkrojenou částí položte na plech. Dejte do trouby na cca 45 minut. Mezitím si květák rozdělte na jednotlivé růžičky a oloupejte česnek. Omytý květák rozložte na plech spolu s česnekem, pokapejte dvěma lžícema rozehřátého ghí a vše promíchejte. Přidejte k dýni do trouby a květák s česnekem pečte cca 15 minut. Hlídejte, aby se květák nepřipálil.
Jakmile je vše upečené, rozehřejte lžíci ghí v hrnci a přidejte cibuli, kterou nechte zesklovatět. K cibuli přidejte curry koření a nechte jej pořádně rozvonět. Jakmile je curry rozvoněné, přidejte upečený květák s česnekem a chvíli (2-3 minuty) vše restujte. Poté přilijte vývar, přidejte dýni, přiklopte hrnec pokličkou a vařte cca 15-20 minut. Jakmile je zelenina uvařená, sundejte hrnec z plotny a ponorným mixérem vše důkladně rozmixujte. Přilijte kokosové mléko, dochuťte solí a pepřem a nechte ještě pár minut povařit.
Podávejte například s opečenou slaninou, petrželkou nebo s trochou chilli. Autor: @dominika.jo
0 KOMENTÁŘŮ