Dýňovo-květáková polévka 5(3)

Polévky
Bezlaktózové
Veganské
Bezlepkové

INGREDIENCE

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci / kus

67 kcal
Kalorie
1 g
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
6 g
Tuky
2 g
Curk
0 g
Vlaknina

doba přípravy:10 minut
doba vaření:35 minut
počet porcí / kusů:6

POSTUP

Předehřejete si troubu na 175 stupňů. 
Dýni rozkrojte, vydlabejte a rozkrojenou částí položte na plech. Dejte do trouby na cca 45 minut. Mezitím si květák rozdělte na jednotlivé růžičky a oloupejte česnek. Omytý květák rozložte na plech spolu s česnekem, pokapejte dvěma lžícema rozehřátého ghí a vše promíchejte. Přidejte k dýni do trouby a květák s česnekem pečte cca 15 minut. Hlídejte, aby se květák nepřipálil.

Jakmile je vše upečené, rozehřejte lžíci ghí v hrnci a přidejte cibuli, kterou nechte zesklovatět. K cibuli přidejte curry koření a nechte jej pořádně rozvonět. Jakmile je curry rozvoněné, přidejte upečený květák s česnekem a chvíli (2-3 minuty) vše restujte. Poté přilijte vývar, přidejte dýni, přiklopte hrnec pokličkou a vařte cca 15-20 minut. Jakmile je zelenina uvařená, sundejte hrnec z plotny a ponorným mixérem vše důkladně rozmixujte. Přilijte kokosové mléko, dochuťte solí a pepřem a nechte ještě pár minut povařit.

Podávejte například s opečenou slaninou, petrželkou nebo s trochou chilli. Autor: @dominika.jo

ŠTÍTKY:{}

0  KOMENTÁŘŮ

Pro komentování je nutné být přihlásen. Přihlašte se, prosím.

  • Nejnovější články
  • Speciální Kategorie

Všechny skvělé recepty v jedné aplikaci