Dýňové kari s fazolí černé oko
Obědy a večeře
Bezlepkové
Bezlaktózové
INGREDIENCE
- 2 lžíce Kokosový olej
- 3 ks Cibule
- 2 ks Česnek
- 1 lžička Kari
- 1 lžička Himalájská sůl
- 1 lžička Koření uzená paprika
- 600 g Dýně hokkaido
- 125 g Fazole černé oko
- 1 l Voda
- 1 ks Hovězí klobása
doba přípravy:60 minut
doba vaření:- minut
počet porcí / kusů:-
POSTUP
Nejprve si den předem namočím fazoli a na druhý den uvařím do měkka dle návodu. Česnek a cibuli očistím a nakrájím na drobno. Dýni přepůlím, vydlabu dužinu a nakrájím na menší kousky. V hlubší pánvi na oleji opeču česnek, přidám cibuli a smažím 4 minuty. Přidám suché koření, promíchám a přidám dýni. Zaliji vodou a dusím na mírném ohni cca 30 minut. Změklá dýně se při míchání rozpadne na pyré, které zahustí vodu. Pokud by se vám směs nezahustila, stačí o něco déle povařit bez poklice. Na závěr vmíchám fazoli a ještě chvíli prohřeji. Podávám s chlebem a klobáskou, s rýží, indickými plackami nebo jen tak.
0 KOMENTÁŘŮ