Dýňová polévka
Polévky
Vegetariánské
Bezlepkové
INGREDIENCE
- 1 ks Dýně hokkaido
- 1 ks Cibule
- 1 l Zeleninový vývar
- 1 lžíce Kari
- 200 ml Mléko
- 1 lžíce Olej olivový
- špetka Pepř
- špetka Sůl
- Koriandr
doba přípravy:10 minut
doba vaření:10 minut
počet porcí / kusů:4
POSTUP
1) Dýni umyjeme (neloupem), vydlabeme semínka a nakrájíme na kostky. Cibuli najemno.
2) Cibuli osmahneme na oleji ve větším hrnci a až zesklovatí, přidáme dýni. Zalijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a necháme na mírném ohni vařit, dokud dýně nezměkne.
3) pak přilijeme do hrnce mléko a vše rozmixujeme, aby vznikla krémová polévka.
4) Osolíme, opepřime a přidáme kari koření a necháme ještě tak 10 minut povařit.
5) hotovou polévku ozdobíme lžičkou jogurtu na zjemnění chuti a posypeme semínky
0 KOMENTÁŘŮ