Dýňová polévka s červenou čočkou a kokosovým mlékem
Polévky
Veganské
Bezlepkové
Bezlaktózové
INGREDIENCE
- 600 l Zeleninový vývar
- 300 g Dýně hokkaido
- 50 g Čočka
- Šalvěj
- 50 ml Kokos
- Sůl
doba přípravy:5 minut
doba vaření:40 minut
počet porcí / kusů:4
POSTUP
Očištěnou dýni naporcujte a dejte péct do trouby. Peču na 230°C cca 30 minut, dokud nezměkne. Dýně si dejte péct klidně víc najednou, můžete ji pak rozmixovat a uchovat několik dní v ledničce na další recepty. Dýni hokaido netřeba loupat, slupka dostatečně změkne.
Čočku dejte uvařit do vývaru, klidně až do rozvaření, červená čočka je hotová v cuku letu, cca pár minut. Do vývaru s hotovou čočkou přidejte dýni a rozmixujte. Vraťte na plotnu, přidejte kokosové mléko, šalvěj, sůl a pepř a ještě pár minut povařte.
Servírujte např. zakápnuté kokosovým mlékem. Můžete i posypat dýňovými (nebo slunečnicovými) semínky.
Autor: @rebarboras_kitchen
0 KOMENTÁŘŮ