Dýňová polévka s červenou čočkou a kokosovým mlékem5(3)

Polévky
Bezlaktózové
Bezlepkové
Veganské

INGREDIENCE


doba přípravy:5 minut
doba vaření:40 minut
počet porcí / kusů:4

POSTUP

Očištěnou dýni naporcujte a dejte péct do trouby. Peču na 230°C cca 30 minut, dokud nezměkne. Dýně si dejte péct klidně víc najednou, můžete ji pak rozmixovat a uchovat několik dní v ledničce na další recepty. Dýni hokaido netřeba loupat, slupka dostatečně změkne.
Čočku dejte uvařit do vývaru, klidně až do rozvaření, červená čočka je hotová v cuku letu, cca pár minut. Do vývaru s hotovou čočkou přidejte dýni a rozmixujte. Vraťte na plotnu, přidejte kokosové mléko, šalvěj, sůl a pepř a ještě pár minut povařte.
Servírujte např. zakápnuté kokosovým mlékem. Můžete i posypat dýňovými (nebo slunečnicovými) semínky.

Autor: @rebarboras_kitchen 

ŠTÍTKY:{}

0  KOMENTÁŘŮ

Pro komentování je nutné být přihlásen. Přihlašte se, prosím.

  • Nejnovější články
  • Speciální Kategorie

Všechny skvělé recepty v jedné aplikaci