Dušené curry batáty se zeleninou a špenátem
INGREDIENCE
- 1 lžíce Ghí
- 1 lžíce Červené curry pasty
- 2 hrst Špenát čersvý
- 5 ks Kardamon semínka
- 10 ks Koriandr semínka
- 500 ml Zeleninový vývar
- 150 ml Kokosové mléko
- 1 ks Květák
- 1 ks Cibule červená
- 2 ks Mrkev
- 3 ks Rajče
- 2 ks Cibulka jarní
- 2 ks Batáty
POSTUP
Nejprve si připravíme všechnu zeleninu, to nám zabere nejvíce práce, potom už je příprava hrozně rychlá a jednoduchá. Květák si rozebereme na menší růžičky, mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na měsíčky, batáty oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Rajčata stačí pokrájet na větší kusy, v jídle se stejně rozvaří. V poslední řadě je potřeba, nejlépe v hmoždíři, rozdrtit si semínka koření.
Samotná příprava už vám zabere jen několik málo minut. V hrnci necháme rozehřát námi zvolený tuk a orestujeme na něm společně mrkev, červenou cibuli, bílou část jarní cibulky a květák. Během restování přidáme rozdrcená semínka koriandru a kardamonu a curry pastu. Podlijeme trochou vývaru a necháme pastu lehce zarestovat společně se zeleninou. Když se vývar vyvaří, přidáme do základu batáty a račata, zalijeme vývarem a nacháme pod poklicí dusit tak dlouho, dokud není zelenina měkká. Zabero to cca 20 minut :-). Když jsou batáty i zelenina měkké, zjemníme kokosovým mlékem, vypneme plotnu a už jen lehce do jídla vmícháme čerstvý špenát a zelenou nať jarní cibulky pokrájenou na tenké plátky.
0 KOMENTÁŘŮ