Domácí nutella
Zdravé mlsání
Veganské
Bezlepkové
Bezlaktózové
INGREDIENCE
- 2 hrnek Ořechy lískové
- 1 hrnek Mandlové mléko
- 1 ks Vanilkový lusk
- 4 lžíce Kokosový olej
- 8 lžíce Agáve sirup
- 6 lžíce Kakao
- 1 lžička Sůl
doba přípravy:20 minut
doba vaření:- minut
počet porcí / kusů:-
POSTUP
Odměřte si do misky kokosový olej ve ztuhlém stavu a dejte ho do vodní lázně rozpustit. Do mixéru nebo food processoru nasypte lískové oříšky a mixujte na maximální rychlost tak dlouho, než se z ořechů začne uvolňovat tuk. Občas robot vypněte a stěrkou seškrabte ořechy ze stěn. Mixujte dál, až se z ořechů stane olejovitá pasta. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a lžičkou z něj vyškrábněte jadérka, která přidejte do mixéru spolu s ostatními ingrediencemi. Vyšlehejte směs do jemného krému na maximální rychlost. Krém naservírujte do připravených sklenic, ozdobte sekanými ořechy a podávejte.
0 KOMENTÁŘŮ