Čokoládový fondant5(3)

Zdravé mlsání
Bezlepkové
Vegetariánské

INGREDIENCE


doba přípravy:10 minut
doba vaření:10 minut
počet porcí / kusů:2

POSTUP

Zapněte si troubu na 220 °C a nechte ji nahřát.
V mikrovlnce nebo na nízkou teplotu na plotýnce si rozpusťte máslo s čokoládou. V jiné misce si vyšlehejte vejce se sladidlem. To můžete případně i zcela vynechat. Záleží na vaší chuti a také na obsahu cukru v použité čokoládě. 
Smíchejte dohromady připravená vejce a čokoládovou směs. Vše propracujte do hladkého řidšího těsta. Pokud jste čokoládu s máslem ohřáli příliš, nechte ji před spojením s vejci trošku vychladnout, aby se vejce neuvařila ještě před vložením do trouby. Na dotek by čokoládová směs měla být jen vlažná, ne horká.
Porcelánové mističky (vhodné do trouby) pečlivě vymažte máslem (skvěle to jde obalem od másla) a vysypejte troškou hořkého kakaa. Každý kousek dna i stěny by měl být pokrytý, aby se na ně těsto nepřilepilo a fondant se netrhal při vyklopení.
Připravené misky naplňte 2/3 těsta, navrch dejte lžičku ořechového másla a zakryjte zbytkem čokoládového těsta. Mističky by měly být naplněné tak ze 2/3. Počítejte s tím, že vám těsto hodně nabude, takže misky neplňte až po okraj.
Naplněné misky vložte do vyhřáté trouby a pečte 8-10 minut v závislosti na jejím výkonu. 
Ještě horké dortíky opatrně vyklopte na talířky a doplňte podle chuti třeba vanilkovou zmrzlinou, šlehačkou nebo lžící mascarpone a okamžitě podávejte. Skvěle se hodí i omáčka z rozvařeného lesního ovoce.

ŠTÍTKY:{}

0  KOMENTÁŘŮ

Pro komentování je nutné být přihlásen. Přihlašte se, prosím.

  • Nejnovější články
  • Speciální Kategorie

Všechny skvělé recepty v jedné aplikaci