Cizrnový falafel pečený v troubě5(3)

Zdravé mlsání
Bezlepkové
Veganské
Bezlaktózové

INGREDIENCE


doba přípravy:- minut
doba vaření:- minut
počet porcí / kusů:-

POSTUP

Základem tohoto receptu je cizrna. Buď si můžete ulehčit práci a koupit konzervovanou, kterou už nemusíte vařit, nebo si koupíte suchou a dáte si ten čas a práci s jejím vařením. Pokud zvolíte druhou variantu, stačí cizrnu přes noc namočit do vody a poté v čisté vodě uvařit do měkka. Je jen na vás, kterou cestu zvolíte, výsledek bude v obou případech chutnat skvěle! :-) Já si cizrnu vařím sama doma, protože jí mám opravdu velkou spotřebu a takto vyjde mnohem levněji :-). Teď už ale k samotné přípravě falafelu. Je velice jednoduchá. Všechni ingredience kromě koriandru vložíme do mixéru a umixujeme kompaktní hmotu. Pokud v ní zbydou menší kousky cizrny, není to vůbec na škodu. Směs by se ale neměla drolit (kdyžtak přidejte více oleje), aby z ní šly tvořit kuličky. Nnejlépe tvoří navlhčenými dlaněmi. Před pečením ještě falafel lehce potřu olivovýv olejem, aby se při pečení vytvořila krásná kůrka. Nejsnáze toho docílíte, když si ilej nalijete do dlaní a kuličky v nich jednoduše poválíme. Hotový falafel pečeme při 180 stupních cca 35 – 40 minut.
Samozřejmě můžete udělat i klasickou smaženou variantu, ale já osobně dávám přednost této lehčí verzi :-) Podáváme s guacamole a lehkým listovým salátkem. Dobrou chuť :-)=

ŠTÍTKY:{}

0  KOMENTÁŘŮ

Pro komentování je nutné být přihlásen. Přihlašte se, prosím.

  • Nejnovější články
  • Speciální Kategorie

Všechny skvělé recepty v jedné aplikaci