Chřestový quiche (slaný koláč)
INGREDIENCE
- Těsto:
- 200 g Celozrnné špaldová mouka
- 100 g Máslo
- 1 lžička Sůl
- 1 ks Šťastné vejce
- 2 lžíce Voda
- Náplň:
- 300 g Chřest
- 2 ks Šťastné vejce
- 150 ml Smetana
- 2 stroužek Česnek
- 50 g Sýr, Čedar
- 100 g Šunka
POSTUP
Začněte přípravou těsta. Studené máslo smíchejte s moukou, vajíčkem, solí a vodou a vypracujte nelepivé vláčné těsto. Těsto dejte na půl hodinky rozležet do lednice.
Mezi tím co bude těsto odpočívat v lednici, připravte si náplň. Vajíčka rozšlehejte se smetanou, přidejte nastrouhaný sýr, nakrájený chřest a a drobno nakrájenou šunku a medvědí česnek. Dochuťte solí a pepřem.
Troubu zapněte na 180°C
Odleželé těsto vyválejte a vložte do formy na koláč nebo jen rozprostřete rukou do formy. Dno propíchejte vidličkou, by se nenafukovalo a dejte na 15 min do trouby. Po čtvrt hodince těsto vyndejte a nalijte na něj připravenou náplň. Opět vložte do trouby, tentokrát cca na 20 min. Až povrch zezlátne a náplň nebude tekutá, koláč je hotový.
Servírovat můžete koláč teplý i studený.
Autor: @rebarboras_kitchen
0 KOMENTÁŘŮ