Chřestový krém s parmazánem5(3)

Polévky
Bezlepkové
Vegetariánské

INGREDIENCE


doba přípravy:10 minut
doba vaření:20 minut
počet porcí / kusů:4

POSTUP

Nejdříve si očistěte chřest a to tak, že odkrojíte konce, cca 1 – 2 cm, u čerstvého chřestu ten 1 cm úplně stačí a od hlavičky ho škrabkou oloupejte. U zeleného chřestu stačí odkrojit konce, loupat se nemusí. Pak si na másle dejte zesklovatět cibulku, přidejte česnek a lehce orestujte, jen tak minutku – dvě, pak by česnek zhořkl. Přidejte vývar a očištěný chřest z kterého odkrojte hlavičky (na ty přijde čas později) . Povařte cca 20 minut a poté rozmixujte tyčákem do hladkého krému. Polévku osolte, opepřete, přidejte smetanu a parmazán a ještě krátce povařte, cca 5 minut a pak na cca tři minutky přidejte povařit hlavičky chřestu. Těm stačí jen krátce, tak jsou nejlepší. Hlavička je z chřestu ta největší delikatesa a měla by zůstat pěkně křupavá.
K chřestovému krému se výborně hodí rozpečená bagetka potřená bylinkovým máslem a posypaná parmazánem.

ŠTÍTKY:{}

0  KOMENTÁŘŮ

Pro komentování je nutné být přihlásen. Přihlašte se, prosím.

  • Nejnovější články
  • Speciální Kategorie

Všechny skvělé recepty v jedné aplikaci