Chřestový krém s parmazánem
INGREDIENCE
- 400 g Chřest
- 1 l Zeleninový vývar
- 200 ml Smetana
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 1 lžička Sýr Parmezán
- Sůl a pepř
- 1 lžička Máslo
POSTUP
Nejdříve si očistěte chřest a to tak, že odkrojíte konce, cca 1 – 2 cm, u čerstvého chřestu ten 1 cm úplně stačí a od hlavičky ho škrabkou oloupejte. U zeleného chřestu stačí odkrojit konce, loupat se nemusí. Pak si na másle dejte zesklovatět cibulku, přidejte česnek a lehce orestujte, jen tak minutku – dvě, pak by česnek zhořkl. Přidejte vývar a očištěný chřest z kterého odkrojte hlavičky (na ty přijde čas později) . Povařte cca 20 minut a poté rozmixujte tyčákem do hladkého krému. Polévku osolte, opepřete, přidejte smetanu a parmazán a ještě krátce povařte, cca 5 minut a pak na cca tři minutky přidejte povařit hlavičky chřestu. Těm stačí jen krátce, tak jsou nejlepší. Hlavička je z chřestu ta největší delikatesa a měla by zůstat pěkně křupavá.
K chřestovému krému se výborně hodí rozpečená bagetka potřená bylinkovým máslem a posypaná parmazánem.
0 KOMENTÁŘŮ