Chřestová polévka s ořechy, praženou slaninou a parmazánovým chipsem5(3)

Polévky
Bezlepkové

INGREDIENCE

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci / kus

178 kcal
Kalorie
8 g
Bílkoviny
7 g
Sacharidy
14 g
Tuky
2 g
Curk
3 g
Vlaknina

doba přípravy:10 minut
doba vaření:30 minut
počet porcí / kusů:4

POSTUP

Chřest uvařte (pár hlaviček si nejprve dejte stranou a použijte je až na ozdobu) ve vodě s půl lžičkou soli, lžičkou cukru a pár kapkami citronové šťávy (tu lze vynechat). Přidejte i ořechy a vařte do změknutí. Zelenému chřestu stačí chvilka než změkne tak, by šel rozmixovat, cca 8 (dle síly pazochů).
Po uvaření chřest s ořechy rozmixujte (pokud máte vody z chřestu moc, trochu odlijte, celkově by na polévku mělo být 500 – 600 ml i s vývarem, pokud nechcete hodně tekutější), přilijte smetanu a ještě pár minut povařte.
Mezitím si na pánev dejte na drobné kostičky nakrájenou slaninku a opékejte do křupava. Na další suché pánvi opražte oříšky, které jste si nechali na ozdobu. Až je budete mít opražené dle představ, nasekejte je na jemno.
Parmazán nasypte na pečící papír, vytvořte z parmazánu kolečko – 1 vrchovatou lžící na jeden chips a dejte do trouby předehřáté na 200°C. Přibližně za 5 minut, až začnou chipsy zlátnout, je vyndejte a nechte vychladnout a „zkřupatět“ :).
Při servírování nalijte na talíř polévku, posypte trochou slaniny a oříšků a posaďte na ni parmazánový chips, hlavičky z chřestu a vychutnávejte tu famózní chuť :).

ŠTÍTKY:{}

0  KOMENTÁŘŮ

Pro komentování je nutné být přihlásen. Přihlašte se, prosím.

  • Nejnovější články
  • Speciální Kategorie

Všechny skvělé recepty v jedné aplikaci