Chřestová polévka s ořechy, praženou slaninou a parmazánovým chipsem
INGREDIENCE
- 400 g Chřest
- 400 ml Zeleninový vývar
- 30 g Ořechy Vlašské
- 2 lžíce Sýr Parmezán
- 50 g Anglická slanina
- 50 ml Smetana
- Sůl
POSTUP
Chřest uvařte (pár hlaviček si nejprve dejte stranou a použijte je až na ozdobu) ve vodě s půl lžičkou soli, lžičkou cukru a pár kapkami citronové šťávy (tu lze vynechat). Přidejte i ořechy a vařte do změknutí. Zelenému chřestu stačí chvilka než změkne tak, by šel rozmixovat, cca 8 (dle síly pazochů).
Po uvaření chřest s ořechy rozmixujte (pokud máte vody z chřestu moc, trochu odlijte, celkově by na polévku mělo být 500 – 600 ml i s vývarem, pokud nechcete hodně tekutější), přilijte smetanu a ještě pár minut povařte.
Mezitím si na pánev dejte na drobné kostičky nakrájenou slaninku a opékejte do křupava. Na další suché pánvi opražte oříšky, které jste si nechali na ozdobu. Až je budete mít opražené dle představ, nasekejte je na jemno.
Parmazán nasypte na pečící papír, vytvořte z parmazánu kolečko – 1 vrchovatou lžící na jeden chips a dejte do trouby předehřáté na 200°C. Přibližně za 5 minut, až začnou chipsy zlátnout, je vyndejte a nechte vychladnout a „zkřupatět“ :).
Při servírování nalijte na talíř polévku, posypte trochou slaniny a oříšků a posaďte na ni parmazánový chips, hlavičky z chřestu a vychutnávejte tu famózní chuť :).
0 KOMENTÁŘŮ