Česnekové ghí5(3)

Snídaně
Bezlepkové
Vegetariánské

INGREDIENCE


doba přípravy:20 minut
doba vaření:- minut
počet porcí / kusů:-

POSTUP

Máslo dejte do hrnce a nechte na mírném plameni rozehřát. Mezitím si připravte kus plátýnka a nádobu, ve které budete ghí skladovat.
Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky a vložte do hrnce s máslem.
Nechte 20 – 30 minut jemně probublávat.
Během procesu se nám vytvoří tři vrsty – vrstva pěny na povrchu, kterou odstraníme lžící, vrstva tekutého máslového tuku uprostřed a usazenina z mléčné bílkoviny na dně, která se nakonec přecedí.
Signálem, že je ghí hotové, je nazlátlá barva a nahnědlá usazená bílkovina na dně másla.
Ghí nechte chvíli vychladnout a poté přeceďte.
Hotové ghí necháme vychladnout při pokojové teplotě. Poté skladujeme v chladu v uzavřené nádobě.

ŠTÍTKY:{}

0  KOMENTÁŘŮ

Pro komentování je nutné být přihlásen. Přihlašte se, prosím.

  • Nejnovější články
  • Speciální Kategorie

Všechny skvělé recepty v jedné aplikaci