Bulgurový salát
INGREDIENCE
- 100 g Bulgur
- 2 stroužek Česnek
- 1 lžička Bazalka sušená
- 1 lžička Kmín drcený
- Sůl a pepř
- 50 g Sojové vločky
- 150 g Hráškové lusky
- 1 hrst Cherry rajčata
- 2 ks Celer řapikatý
- 1 ks Cibule červená
- 2 lžíce Olej olivový
- 1 hrst Arašídy nesolené
POSTUP
1.Sojové vločky namočíme na půl hodinky do studené vody a necháme nabobtnat. Poté slijeme a uvaříme v čisté vodě doměkka. Arašídy podrtíme v hmoždíři a dáme stranou.
2.Bulgur smícháme s 250 ml vody, okořeníme a přihodíme jeden neoloupaný stroužek česneku, který jsme trochu rozmáčkli nožem. Jakmile se směs začne vařit, stáhneme teplotu na minimum a necháme dusit. Nakonec nezapomeneme vyndat česnek.
3.Hráškové lusky, celer a rajčata nasekáme na malé kousky. Cibuli s česnekem nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Jakmile začne česnek hodně moc vonět, přidáme zbytek zeleniny s kořením a krátce orestujeme. Nakonec přesypeme do větší mísy spolu s bulgurem a sójou. Salát jemně promícháme a posypeme arašídy. Uvedené množství vystačí buď na dvě dospělácké porce, anebo na 4 svačinové skleničky.
0 KOMENTÁŘŮ