Brokolicový nákyp s lučinou a sýrem grana padano4.8(4)

Obědy a večeře
Bezlepkové
Vegetariánské

doba přípravy:- minut
doba vaření:- minut
počet porcí / kusů:-

POSTUP

Brokolici uvaříme do měkka, necháme vychladnout a rozmixujeme ji. Nechceme ale umixovat pyré, naopak menší kousky jsou žádoucí. Do rozmixované brokolice vmícháme žloutky, prolisovaný česnek, lučinu a jemně nastrouhaný sýr grana padano. Přisypeme jáhlovou mouky a důkladně rozmícháme, aby v nákypu nebyly hrudky. Ochutíme dle chuti muškátovým oříškem, bylinkami, solí a pepřem. Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme do zapékací misky, kterou vysteleme pečícím papírem. Bohatě posypeme slunečnicovými semínky a vložíme do vyhřáté trouby. Nákyp pečeme při 200 stupních cca 35 – 40 minut. Hotový bude ve chvíli, kdy poprch krásně zelátne a struktura bude pevná a nelepivá.
Podávat ho můžete např. s vařeným bramborem, ale skvělý je i samotný jen s lehkým zeleninovým salátkem.

ŠTÍTKY:{}

0  KOMENTÁŘŮ

Pro komentování je nutné být přihlásen. Přihlašte se, prosím.

  • Nejnovější články
  • Speciální Kategorie

Všechny skvělé recepty v jedné aplikaci