Brokolicový nákyp s lučinou a sýrem grana padano
INGREDIENCE
- 1 ks Brokolice
- 2 lžíce Lučina
- 35 g Sýr, Grana Padano
- 2 stroužek Česnek
- 1 lžička Muškátový oříšek
- 3 ks Šťastné vejce
- 5 lžíce Jáhlová mouka
- Sůl a pepř
- Proventálské bylinky
- Slunečnicová semínka
POSTUP
Brokolici uvaříme do měkka, necháme vychladnout a rozmixujeme ji. Nechceme ale umixovat pyré, naopak menší kousky jsou žádoucí. Do rozmixované brokolice vmícháme žloutky, prolisovaný česnek, lučinu a jemně nastrouhaný sýr grana padano. Přisypeme jáhlovou mouky a důkladně rozmícháme, aby v nákypu nebyly hrudky. Ochutíme dle chuti muškátovým oříškem, bylinkami, solí a pepřem. Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme do zapékací misky, kterou vysteleme pečícím papírem. Bohatě posypeme slunečnicovými semínky a vložíme do vyhřáté trouby. Nákyp pečeme při 200 stupních cca 35 – 40 minut. Hotový bude ve chvíli, kdy poprch krásně zelátne a struktura bude pevná a nelepivá.
Podávat ho můžete např. s vařeným bramborem, ale skvělý je i samotný jen s lehkým zeleninovým salátkem.
0 KOMENTÁŘŮ