Brokolicový kuskus s křepelčími vejci
Obědy a večeře
Vegetariánské
Bezlaktózové
INGREDIENCE
- 100 g Celozrnný kuskus
- 200 g Brokolice
- 1 lžička Ghí
- 1 ks Cibule
- 6 ks Sušená rajčata naložená v oleji
- 10 ks Křepelčí vejce
- Sůl
doba přípravy:10 minut
doba vaření:- minut
počet porcí / kusů:-
POSTUP
Začneme přípravou kuskusu. Nasypype 1 menší šálek celozrnného kuskusu (použijte klidně váš oblíbený) do větší misky, přidáme k němu lžičku ghí a důkladně ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Zalijeme ho 1,5 šálkem vroucí vody, promícháme a přiklopíme talířkem. Takto necháme v klidu stát a bobtnat.Mezitím si dáme vařit křepelčí vajíčka. Nezapomeňte na jejich velikost, takže jim oproti klasickým slepičím stačí cca 2 minutky varu.
Brokolici rozebereme na drobné růžičky a pouze velmi krátce ji povaříme ve vroucí osolené vodě, aby zůstala ještě krásně křupavá. Když je brokolice uvařená, ihned ji namočíme do ledové vody. Zastavíme tím var a zelenina si zachová krásnou zelenou barvu.
Po zhruba 10 minutách by měl být už kuskus hotový, Lehce ho provzdušníme vidličkou a přesypeme do větší mísy. Přidáme k němu růžičky brokolice, pokrájená sušená rajčata a červenou cibuli nakrájenou na velmi tenká kolečka. Opatrně vše společně promícháme. Ochutíme případně ještě solí a pepřem.
Křepelčí vejce oloupeme a pouze překrojíme na půl. Můžete je buď opatrně vmíchat do salátu, nebo je pouze naservírovat nahoru.
0 KOMENTÁŘŮ