Brokolicový kuskus s křepelčími vejci5(3)

Obědy a večeře
Vegetariánské
Bezlaktózové

doba přípravy:10 minut
doba vaření:- minut
počet porcí / kusů:-

POSTUP

Začneme přípravou kuskusu. Nasypype 1 menší šálek celozrnného kuskusu (použijte klidně váš oblíbený) do větší misky, přidáme k němu lžičku ghí a důkladně ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Zalijeme ho 1,5 šálkem vroucí vody, promícháme a přiklopíme talířkem. Takto necháme v klidu stát a bobtnat.

Mezitím si dáme vařit křepelčí vajíčka. Nezapomeňte na jejich velikost, takže jim oproti klasickým slepičím stačí cca 2 minutky varu.

Brokolici rozebereme na drobné růžičky a pouze velmi krátce ji povaříme ve vroucí osolené vodě, aby zůstala ještě krásně křupavá. Když je brokolice uvařená, ihned ji namočíme do ledové vody. Zastavíme tím var a zelenina si zachová krásnou zelenou barvu.

Po zhruba 10 minutách by měl být už kuskus hotový, Lehce ho provzdušníme vidličkou a přesypeme do větší mísy. Přidáme k němu růžičky brokolice, pokrájená sušená rajčata a červenou cibuli nakrájenou na velmi tenká kolečka. Opatrně vše společně promícháme. Ochutíme případně ještě solí a pepřem.

Křepelčí vejce oloupeme a pouze překrojíme na půl. Můžete je buď opatrně vmíchat do salátu, nebo je pouze naservírovat nahoru.
ŠTÍTKY:{}

0  KOMENTÁŘŮ

Pro komentování je nutné být přihlásen. Přihlašte se, prosím.

  • Nejnovější články
  • Speciální Kategorie

Všechny skvělé recepty v jedné aplikaci