Bramborové placky s bylinkovým tvarohem a uzeným lososem
INGREDIENCE
- 500 g Brambory
- 1 ks Žloutek
- 2 lžíce Pohanková krupice
- 4 lžíce Olej olivový
- 250 g Tvaroh polotučný
- 2 lžička Šťáva z citrónu
- 1 lžička Kopr čerstvý
- špetka Řeřicha
- špetka Sůl a pepř
- 200 g Losos uzený
POSTUP
Začneme tím, že si uvaříme brambory ve slupce a necháme je zcela vychladnout. Potom brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme žloutek, pohankovou krupici a dostatečné množství soli. Soli se opravdu nebojte, abyste neměly placky mdlé. Vznikne nám lehce velmi vláčné těsto, které by nemělo být nijak husté, ale ani by nemělo lepit. Z těsta vždy odeberte kousek o velikosti cca gofového míčku a v dlaních nebo na podložce z něj vytvoříme placičku. Placky ihned pokládáme na suchou pánev, kterou jsme nechali rozehřát na střední stupeň. Pečeme do zlatova z obou stran a po upečení je ještě teplé pomašlujeme olivovým olejem.
Bylinkový tvaroh si připravíme během několika málo okamžiků. Stačí smíchat tvaroh s posekanými bylinkami (já použila přibližně 2 pl kopru a 1 pl řeřichy), přidáme citronovou šťávu a důkladně osolíme a opepříme.
Placky podáváme namazané bylinkovým tvarohem a plátkem uzeného lososa.
0 KOMENTÁŘŮ