Bezlepkové vafle
INGREDIENCE
- 200 g Bezlepková mouka
- 1 lžička Prášek do pečiva
- 1 ks Vanilkový cukr
- 60 g Třtinový cukr
- Sůl
- 2 ks Šťastné vejce
- 20 ml Olej slunečnicový
- 140 g Skyr
- 170 ml Mléko
POSTUP
Mouku, prášek do pečiva, sůl i oba cukry vsypeme do misky a společně promícháme.
Bílky si oddělíme od žloutků - ty vhodíme do misky. Bílky vlijeme do vyšší nádoby a postupně vyšleháme do tuhého sněhu, který si zatím necháme stranou.
Do mísy ke žloutkům přilijeme olej a Skyr ( či jiného jogurtu), vše vyšleháme a postupně začneme přidávat i mléko, které šleháním spojíme s ostatními surovinami.
Do této mísy začneme pomalu přisypávat sypké suroviny a vše promícháme - těsto bude spíš těžší a hutnější.
Nakonec začneme vmíchávat, nejlépe např. gumovou stěrkou, vyšlehaný sníh.
Finální těsto bude hustější konzistence, nebojte se toho, avšak zdálo-by se vám příliš hutné, přilijte ještě trochu mléka a těsto zřeďte.
Do vyhřátého vaflovače dáme kousek másla a poté začneme smažit jednu vafli po druhé.
0 KOMENTÁŘŮ